sponsor_agrocapital

To agrocapital.gr άρχισε τη δραστηριότητά του από το 2011 έχοντας ως στόχο να αποτελέσει μια εναλλακτική και καινοτόμο πηγή ενημέρωσης για τον αγροτικό κόσμο. Βασική του φιλοσοφία είναι ότι ο παραγωγός της νέας εποχής μπορεί με την κατάλληλη ενημέρωση να ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα και οι παθογένειες του παρελθόντος να γίνουν τα πλεονεκτήματα του μέλλοντος. Οι εξελίξεις λόγω της κρίσης δικαίωσαν την επιλογή του Agrocapital.gr για τις δυνατότητες ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής. Σήμερα το portal, αποτελεί ένα διαδικτυακό φορέα, που επιχειρεί να διαδραματίσει εκπαιδευτικό και παρεμβατικό ρόλο στην αγροτική, αλιευτική, αγροτουριστική, περιβαλλοντική και ενεργειακή επιχειρηματικότητα.

Σε ποιους απευθυνόμαστε;

Το Agrocapital.gr ενημερώνει καθημερινά για όλες τις εξελίξεις το σύγχρονο παραγωγό, τον ιδιώτη ή συνεταιριστή επιχειρηματία στο χώρο της αγροτοβιομηχανικής παραγωγής, τον πανεπιστημιακό δάσκαλο και τον γεωτεχνικό (κτηνίατρο, δασολόγο, γεωπόνο, ιχθυολόγο), τον περιβαλλοντολόγο, το διακινητή τον επενδυτή στο χώρο της ενέργειας, τη γυναίκα- επιχειρηματία, τον επαγγελματία στο χώρο των αγροτικών μηχανημάτων, παρακολουθεί την ειδησεογραφική επικαιρότητα ενώ προσεγγίζει και ζητήματα που αφορούν στη διατροφή μέσα από την ιστορία, τον πολιτισμό και την υγεία. Παρουσιάζει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και τις σύγχρονες τάσεις για την αγροτική οικονομία, όπως διαμορφώνονται στην Ελλάδα, την Ευρώπη και το διεθνή χώρο.

Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα όπου ο αγροτικός πληθυσμός αγγίζει το 11% και η παραγωγική και βιομηχανική δραστηριότητα σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα στη συντριπτική της πλειοψηφία με την αγροτική παραγωγή και οικονομία, το agrocapital.gr απευθύνεται στοχευμένα σ’ ένα θεματικό target group πλέον των 2.000.000 δυνητικών αναγνωστών, που ασχολούνται με τέτοιου είδους δραστηριότητες και σ’ έναν ευρύτερο κύκλο 5.000.000 δυνητικών αναγνωστών, οι οποίοι ζουν στην ελληνική επαρχία ή έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες. Εμπλουτίζουμε διαρκώς το portal με νέες στήλες, προσθέτουμε νέες συνεργασίες και παρεμβαίνουμε μέσα από σειρά εκδηλώσεων ή διάλογο στα αγροτικά πράγματα.

Η λειτουργία του portal

Η σωστή λειτουργία του portal στηρίζεται στον πρωτότυπο προγραμματισμό του και στην εξαιρετικά γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης/ ανταπόκρισης. Η τεχνική του αρτιότητα παρακολουθείται και αναπροσαρμόζεται συνεχώς, εξασφαλίζοντας τη σωστή παρουσίασή του σε όλα τα νέα μέσα πρόσβασης στο διαδίκτυο (Η/Υ, tablets, smartphones).

Με τον σύγχρονο σχεδιασμό του και το προσεγμένο lay out, βασισμένα σε ξεκούραστους γεμάτους σιγουριά χρωματικούς συνδυασμούς και φιλικούς στο χρήστη μηχανισμούς πλοήγησης, έχει επιτύχει να δεσμεύει το ενδιαφέρον του επισκέπτη για 5 λεπτά /επίσκεψη κατά μέσον όρο.

Δημοσιογραφική κάλυψη

Η ροή δημοσιεύσεων είναι συνεχής επί πέντε μέρες την εβδομάδα. Μια έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα δίνει τον παλμό της επικαιρότητας, ανεβάζει αποκλειστικά ή κι ενδιαφέροντα θέματα, δοσμένα απλά και κατανοητά στον κυβερνοχώρο. Εξ ου και διασφαλίζεται υψηλός δείκτης επανεπισκεψιμότητας (41,85% των επισκεπτών επανέρχονται), και οι προβολές σελίδων που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο, το κατατάσσουν στην κορυφή μεταξύ των ενημερωτικών site του ίδιου θεματικού τόξου. Για να εξασφαλίσει αυτή τη θέση το agrocapital.gr φρόντισε ήδη από το πρώτο έτος της λειτουργίας του να ακολουθήσει μια έντονα επιθετική στρατηγική.

Επικοινωνία με το κοινό

Πέρα από τη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το Agrocapital θέλει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Υπήρξε χορηγός επικοινωνίας σε συνέδρια και ημερίδες αγροτικού και οικονομικού περιεχομένου: π.χ. 2o Ελληνορωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο κ.ά,, εκπροσωπήθηκε ενεργά στις κυριότερες εκθέσεις του κλάδου (Agrofestival, Zootecnica κ.α). Η στρατηγική αυτή του έχει εξασφαλίσει μια εξαμηνιαία άνοδο της επισκεψιμότητας, που ξεπερνά το 614%. Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως είναι ότι οι επισκέπτες μας εμπιστεύονται, καθώς βλέπουν ότι η κρίση μας δεν επηρεάζεται από κάθε λογής συμφέροντα στο χώρο, αλλά επενδύουμε στην αντικειμενική και ψύχραιμη ενημέρωση, χωρίς αποκλεισμούς.