Συνέδριο Μακεδονίας

banner_smart_cities_170

Γιώργος Ορφανός

Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

orfanos_170_bΓεννήθηκε το 1953 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. Η ενασχόληση του με το φοιτητικό συνδικαλιστικό κίνημα στο Πολυτεχνείο και με τα κοινά, ως δημοτικού συμβούλου Συκεών, επί τρεις τετραετίες, αποτελούν ουσιαστικά τα πρώτα του βήματα στην πολιτική.

Το 1996, εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής ΝΔ Α´ Θεσσαλονίκης από το 1996, μετέχοντας σε διαρκείς και επιτροπές της Βουλής. Μετά τις εκλογές του 2004, ορίστηκε υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού. Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι παντρεμένος με τη Μερόπη Καρανταλή και έχουν τρία παιδιά, την Ηρώ, το Δημήτρη και τη Γεωργία.

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα

Βουλευτής Α´ Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ. το 1996, 2000, 2004, 2007 και 2012.
Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης από τις 11 Ιουνίου του 2014, Υφυπουργός Αθλητισμού (2004-2007).
Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Μετείχε στις επιτροπές:

Μορφωτικών Υποθέσεων, Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού – Τομέας Ολυμπιακών Αγώνων,
Κοινωνικών Υποθέσεων, Τομέας Μεταφορών και Επικοινωνιών,
Οικονομικών Υποθέσεων, Τομέας ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ,
Aποτίμησης Τεχνολογίας της Βουλής, Προστασίας Τηλεπικοινωνιών,
Εθνικής αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,
Παραγωγής και Εμπορίου.

Πολιτικές – κοινωνικές δραστηριότητες

Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου Ν.Δ. (2001- 2004)
Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Ν.Δ. (1998-2001)
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Ν.Δ. εκλεγμένος στα συνέδρια του 1994, 1997, 2001 και 2004.
Υπεύθυνος Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος γενικής θεώρησης και πολιτικής Ολυμπιακών Αγώνων (2001 – 2004).
Αρμόδιος Ο.Τ.Ε. και υπηρεσιών υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών Βόρειας Ελλάδας.
Υπεύθυνος Αθλητισμού και Αθλητικών Έργων – Τομέας Πολιτισμού και Ολυμπιακών Αγώνων
Πρόεδρος Ο.Κ.Ε. για τον Αθλητισμό, αντιπρόεδρος Ο.Κ.Ε. για το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και μέλος Ο.Κ.Ε. Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Ιδρυτικό στέλεχος Γραμματείας και Νομαρχιακής Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ.
Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Ν.Δ. Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης (1987-1991), υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Γιώργος Καρασμάνης

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτής Ν. Πέλλης.

karasmanis_170Οικονομολόγος. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξένες γλώσσες: Αγγλική, Ιταλική.

Γεννήθηκε στην Πέλλα το 1951. ‘Εγγαμος με την Αικατερίνη Σπέρη, πρώην διευθύντρια τραπέζης. ‘Εχουν μια κόρη την Αναστασία.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Βουλευτής Πέλλας στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009.
Διετέλεσε πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, πρόεδρος (στα θερινά τμήματα) και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς επίσης και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού. Στις εκλογές του 2009 εξελέγη Κοσμήτορας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Στέλεχος της Ν.Δ από το 1974. Υπήρξε υπεύθυνος της Διοικούσας Επιτροπής της Γραμματείας Αγροτικού ( 1985-1989), υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας το 1985 και μετείχε στη σύνταξη του αγροτικού προγράμματος του κόμματος. Στις 4.11.2004 εξελέγη τομεάρχης της Ν.Δ στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Κατά την περίοδο 1996-2003 ήταν αρμόδιος της Ν.Δ για τις σχέσεις με την Ε.Ε, την Α.Τ.Ε και την Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, για τους εποπτευόμενους οργανισμούς του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και για τον οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων και τη φυτική παραγωγή, το εμπόριο, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

 

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Βουλευτής Ν. Σερρών.

leontaridis_170Γεννήθηκε στα Κ. Πορόϊα του νομού Σερρών από αγρότες γονείς.

Είναι πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Μηχανικό του Ελληνικού Στρατού.

Επαγγελματικά ως Πολιτικός Μηχανικός δραστηριοποιήθηκε στην ακριτική περιοχή της Σιντικής του νομού Σερρών.

Από το 1990 ως το 1996 υπηρέτησε ως Πρόεδρος της κοινότητας Κ. Ποροΐων, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος της ΝΟΔΕ Σερρών, αναλαμβάνοντας τομείς για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το 1996 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής του νομού Σερρών, για να επανεκλεγεί το 2000 πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2004 έπειτα από σπουδαία κοινοβουλευτική δραστηριότητα επανεκλέγεται και πάλι, αφού οι συμπολίτες του επικύρωσαν την προσφορά και το έργο του. Το 2007 εκλέγεται για τέταρτη φορά Βουλευτής του Ν. Σερρών.

Το 2009 εκλέγεται για πέμπτη φορά Βουλευτής του νομού Σερρών, πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2012 εκλέγεται Βουλευτής του Ν. Σερρών στις εκλογές της 6ης Μαϊου και επανεκλέγεται στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

 

Ασημάκης Παπαγεωργίου

Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

asimakis_papageorgiou_170Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Αθηνών και Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Bentley, της Βοστώνης, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Εργάστηκε περισσότερο από 10 χρόνια σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις και ως Γενικός Διευθυντής σε ευρύ φάσμα εταιριών του ιδιωτικού τομέα στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, των καταναλωτικών προϊόντων και των εκδόσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Από τον Ιούνιο του 2004 έως το Δεκέμβριο του 2005 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρία «Προαστιακός Α.Ε.». Από τον Δεκέμβριο του 2005 ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε και από τις 31 Μαίου 2006 ανέλαβε, στην ίδια εταιρία, καθήκοντα Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου, όπου και παρέμεινε μέχρι 16 Δεκεμβρίου 2009. Μετείχε στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ.

Από το 2010 εργάστηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα επενδύσεων. Διατέλεσε Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενέργειας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και από 21 Ιουνίου 2012 είναι Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Ασημάκης Παπαγεωργίου είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Μιλά άπταιστα αγγλικά και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τα σπορ, τον κινηματογράφο και το θέατρο.

 

Μαρία Σπυράκη

Μέλος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

spiraki_170Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1965. Σπούδασε χημικός στο ΑΠΘ, «ΜΜΕ και Ειδήσεις» στο Λονδίνο στο LSJ, «Σύμβουλος Διαχείρισης Κρίσεων» και η «Οικονομική Κρίση του 2010» στο ΕΚΠΑ και έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων με κυριότερα:

– Αναλυτική ορολογία της Ε.Ε., στο πανεπιστήμιο της Μάλτας.
– Επιχειρησιακή διατήρηση ειρήνης στο ΝΑΤΟ
– Διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Από το 1992 έχει εργασθεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΙ, STAR, ALTER και MEGA και στις εφημερίδες «Επενδυτής», «Εξουσία» , «Θεσσαλονίκη», «Αγγελιοφόρο» και στην «Ημερησία του Σαββάτου»

Την περίοδο 2003 -2004 , εργάστηκε στον τομέα της Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , και από το 2004 ως το 2009 εργάστηκε στο γραφείο του τότε Επιτρόπου στην ΕΕ Σταύρου Δήμα.

 

Ειρήνη Ελένη Αγαθοπούλου

Βουλευτής νομού Κιλκίς, Φαρμακοποιός.

agathopoulouirini_170Γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Το 2009 αποφοίτησε από την Φαρμακευτική Σχολή Θεσσαλονίκης, ενώ το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε εναλλακτικές θεραπείες στην Πίζα της Ιταλίας.
Το 2011 επιστρέφει και εργάζεται στο Κιλκίς, μέχρι τον Ιούνιο του 2012 που εκλέγεται βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κοινοβουλευτικό της έργο, μεταξύ άλλων, εστιάζει στα πεδία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οδικής Ασφάλειας, των οποίων είναι μέλος και συμμετέχει ενεργά.

 

Παναγιώτης Μίχαλος

Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Υπουργείο Εξωτερικών.

panagiotis_michalos_170XΓεννήθηκε το 1955. Σπούδασε Μαθηματικά, Οικονομικά (B.Sc.), Χρηματοοικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο City University της Νέας Υόρκης (CUNY). Είναι μέλος του Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στον χρηματοοικονομικό τομέα και το μάρκετινγκ και εργάστηκε για μια δεκαετία στη Νέα Υόρκη για την JE Seagram & Sons Inc. Το 1993 ίδρυσε την εταιρεία South Real Estate Α.Ε. Υπήρξε επίσης ιδρυτής της Soros Real Estate Partners και Διευθύνων Σύμβουλος της από το 2002 μέχρι το 2004. Το 1990 εργάστηκε ως Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών και νυν Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά. Το 2007 εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στη δικτύωση και την επιρροή της Ελληνικής Επιχειρηματικής Κοινότητας.

Ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Παναγιώτης Μίχαλος είναι υπεύθυνος για την Οικονομική Διπλωματία της Ελλάδας και για την προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων.

Σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), Μέλος του Ευρώ-Μεσογειακού Παρατηρητηρίου, Μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και Επισκέπτης – Ομιλητής (guest lecturer) στο Πανεπιστήμιο John Hopkins στην Ουάσιγκτον στο Μεταπτυχιακό τμήμα International Real Estate.

 

Απόστολος Τζιτζικώστας

Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

tzitzikostas_170Γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1978. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Εξωτερική Πολιτική και Διπλωματία, στο Georgetown University της Ουάσιγκτον. Απέκτησε την πρώτη εργασιακή του εμπειρία στο Γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση και τα Οικονομικά στο University College of London. Από το 2001 έως το 2007 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων, δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα που στηρίζεται σε βιολογικά πρότυπα, με την επωνυμία ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΡΑΧΙΑΣ.

Από το 2005 έως το Σεπτέμβριο του 2007 ήταν Πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας, του πρώτου κέντρου έρευνας και πολιτικής ανάλυσης στο χώρο της φιλελεύθερης σκέψης και ιδεολογίας. Είναι μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Χ.Α.Ν.Θ. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και αρθρογραφεί τακτικά σε ελληνικές και ξένες εφημερίδες.

Στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 έλαβε 29.166 ψήφους με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και κατέλαβε την έκτη θέση. Ως Βουλευτής, διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, μέλος της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Επιπλέον, μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Υποθέσεων καθώς και της Ειδικής Επιτροπής για τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον Οκτώβριο του 2007 ανέλαβε αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της ομάδας φιλίας της Βουλής των Ελλήνων για τη Χιλή και συμμετείχε στις ομάδες φιλίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Ρωσία και την Κίνα. Εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στην Οικονομική Επιτροπή της Ευρωμεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για τη διετία 2007-2009.

Στις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 έλαβε 35.107 ψήφους με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και κατέλαβε την πέμπτη θέση. Τον Μάρτιο του 2010, ανέλαβε αν. Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Στις Περιφερειακές Εκλογές της 14ης Νοεμβρίου του 2010 εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Την 1η Ιανουαρίου του 2011 ανέλαβε αν. Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Την 5η Ιανουαρίου του 2013 εξελέγη Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Στις Περιφερειακές Εκλογές της 25ης Μαϊου εξελέγη Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 71,03%.

 

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

Δήμαρχος του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη από το 2010.

Ignatios_Kaitezidis_170Διατέλεσε δήμαρχος Πανοράματος από το 1998 μέχρι το 2010.

Γεννήθηκε στο Πανόραμα το 1960. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών, εισήχθη στη Νομική Σχολή και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον κλάδο του Ποινικού Δικαίου στο ΑΠΘ.

Από το 1985 ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου με ενεργό συμμετοχή στις δραστηριότητες του Δ.Σ.Θ. και σε επιτροπές του, όπως αυτή της επιμόρφωσης Νέων Δικηγόρων και την επιτροπή Δεοντολογίας.

Είναι πτυχιούχος της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Πανοράματος την τετραετία 1994 – 1998. Ψηφίστηκε πρώτη φορά Δήμαρχος Πανοράματος για την τετραετία 1998 – 2002. Επανεξελέγη πανηγυρικά στις εκλογές του 2002 με ποσοστό 79,6% και ανανέωσε τη θητεία του για τρίτη περίοδο το 2006 με το θριαμβευτικό 74,35%.

Μετά το Ν. 3852/2010 (Νόμος του Καλλικράτη), που καθιέρωσε τη διοικητική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση εκλέχθηκε για 4η συνεχόμενη θητεία πρώτος ιστορικός δήμαρχος στο μεγάλο ενιαίο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με έδρα το Πανόραμα συγκεντρώνοντας στις εκλογές του 2010 ποσοστό 56,93 % από τον α΄γύρο. Στις εκλογές της 18ης Μαϊου 2014, στο δεύτερο κύκλο του Καλλικράτη στον ενιαίο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη, επανεκλέχθηκε δήμαρχος για 5η συνεχόμενη θητεία, συγκεντρώνοντας από τον α΄ γύρο το εντυπωσιακό 64,27%, από τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά σε ολόκληρη τη χώρα και ανεβάζοντας κατά 8 περίπου ποσοστιαίες μονάδες τα εκλογικά του ποσοστά!

Συμμετέχει ενεργά σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και συνέδρια, καθώς και σε όλους τους σημαντικούς αναπτυξιακούς συνδέσμους της αυτοδιοίκησης της χώρας μας με πανελλήνια αναγνώριση της μεγάλης του προσφοράς. Αντιπρόεδρος στο ΔΣ του δικτύου αδελφοποιημένων πόλεων και περιοχών της Μεσογείου «Αμφικτυονία». Μέλος της Διαδημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρίας «Ανατολική» των δήμων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Ο.Τ.Α. για τη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο έχει την έδρα του στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Τακτικός εισηγητής στο πανευρωπαϊκό δίκτυο «Euromoney» όλων των ευρωπαϊκών δήμων και περιφερειών.

Μέλος της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας της ΚΕΔΚΕ. Τιμήθηκε με πλήθος διακρίσεων από εγχώριους συλλόγους, διεθνείς θεσμούς και δημάρχους πόλεων της Ευρώπης για το πολιτικό, αθλητικό και κοινωνικό έργο στην τοπική κοινωνία , για το ήθος και την αποτελεσματικότητα της διοίκησης και για την προώθηση του ευρωπαϊκού οράματος στις δράσεις και τις πολιτικές του δήμου.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Αγάπη Μουσαφείρη και πατέρας ενός αγοριού, του Ορέστη, ηλικίας 20 ετών, φοιτητή της Πολυτεχνικής σχολής του Α.Π.Θ.

 

Αθανάσιος Σαββάκης

Πρόεδρος ΣΒΕΕ.

savvakis-170Είναι γενικός διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. της ARDAGH Hellas Μεταλλικές Συσκευασίες ΑΕ, μέτοχος της BioSolids ΕΠΕ (Βελτιωτικά εδάφους) και της Eurotrade Hellas ΕΠΕ (είδη συσκευασίας τροφίμων). Επίσης, είναι μέλος Δ.Σ. του ΧΑΑ και ΧΚΘ. Μέλος Δ.Σ. ΚΕΠΑ και ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το University Stirling (UK) και Bsc in Business Studies & Economics από το University of Surrey (RIHE). Επίσης, είναι Certified Lead Assessor για συστήματα BSEN ISO από το Scottish Quality Management Center του University of Stirling. Εχει ολοκληρώσει το INSEAD Executive Education Program (Negotiation Dynamics & Strategic Management) και διαθέτει Certificate in Purchasing and Supply chain Management από το International Federation of Purchasing Supply Management.

Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Προμηθειών (ΕΙΠ), του Συνδέσμου Ανωτάτων Στελεχών Διαχείρισης Πιστωτικών Κινδύνων, Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) καθώς και μέλος της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά ενώ είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

 

Αρθούρος Ζερβός

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ Α.Ε.

ZERVOS_170Ο Αρθούρος Ζερβός είναι καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε καθήκοντα ως Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ΑΕ καθώς και ως Πρόεδρος της ΔΕΗ/ΑΝ (ΔΕΗ-Ανανεώσιμες).

Το 1974 απέκτησε το Bachelor of Science in Engineering και το 1975 το Master of Science in Engineering, από το Τμήμα Αεροδιαστημικών και Μηχανολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Princeton στις ΗΠΑ.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο P. et M. Curie στο Παρίσι, όπου απέκτησε το Diplome d’Etudes Approfondies (D.E.A) de Mecanique Experimentaledes Fluides – Aerodynamique το 1978 και το Diplomede Docteur – Ingenieur το 1981.

O καθηγητής Αρθούρος Ζερβός έχει περισσότερα από 30 χρόνια σημαντικής εμπειρίας στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τόσο από την επιστημονική, ερευνητική και τεχνολογική πλευρά τους, όσο και σε σχέση με την χάραξη πολιτικών για την ανάπτυξη του τομέα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς έχει ηγηθεί των σημαντικότερων Ευρωπαϊκών οργανισμών για τις ΑΠΕ και έχει παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε Κυβερνήσεις, στην Ευρωπαϊκή επιτροπή και σε άλλους οργανισμούς.

Είναι Πρόεδρος του Παγκοσμίου Δικτύου Πολιτικής για τις ΑΠΕ (REN21) και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδας (ΣΕΗΕ).

Επίσης έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Αιολική Ενέργεια (Εuropean Wind Energy Association – EWEA) από το 2001 έως το 2013, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις ΑΠΕ (EREC) από το 2000 έως το 2012 και Πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC) από το 2005 έως το 2010.

Ως μέλος του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από 1982, διδάσκει μαθήματα στους τομείς της Αιολικής Ενέργειας, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Αεροδυναμικής, ενώ έχει διευθύνει και εκτελέσει 76 προγράμματα έρευνας διάδοσης και ανάπτυξης, επίδειξης, διασποράς και εκπαίδευσης που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο. Από το 2003 είναι υπεύθυνος του τομέα της εξειδίκευσης Αιολικής Ενέργειας του Εuropean Renewable Energy Master, που έχει οργανωθεί από τον οργανισμό «European Renewable Energy Centers Agency – EUREC Agency» σε συνεργασία με οκτώ Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Από το 1990 έως το 1995 διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Γ.Δ. έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Ο καθηγητής Ζερβός είναι συντάκτης περισσοτέρων από 180 δημοσιευμάτων σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, ενώ έχει συγγράψει ή έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 50 επιστημονικών εκδόσεων. Ήταν ο κύριος συντάκτης της Λευκής Βίβλου για τις ΑΠΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 1997. Είναι μέλος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του International Journal of Sustainable Energy, και μέλος των Συντακτικών Επιτροπών των διεθνών περιοδικών Wind Energy Journal και ΙΕΤ Renewable Power Energy Journal.

Εχει διατελέσει Πρόεδρος 18 Διεθνών Συνεδρίων, ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 220 Διεθνή Συνέδρια – σε 170 από αυτά ως προσκεκλημένος ομιλητής. Ήταν Πρόεδρος των Επιστημονικών Επιτροπών 10 Διεθνών Συνεδρίων, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής σε 25 Διεθνή Συνέδρια και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής σε 60 Διεθνή Συνέδρια.

Μιλάει άριστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

 

Κώστας Ξιφαράς

Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΕΣΦΑ ΑΕ.

Ksifaras_170O Κωνσταντίνος Δ. Ξιφαράς είναι Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης με εξειδίκευση στην Επιχειρησιακή Έρευνα. Έχει πολυετή εμπειρία ως ερευνητής και Σύμβουλος επιχειρήσεων.

Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος στην Ηγεσία των Υπουργείων Ανάπτυξης (2005-2006) και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (2013).

Έχει, επίσης, διατελέσει Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αρμοδιότητα τόσο στη Διαχείριση της υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 και της επίτευξης των στόχων απορροφητικότητας του, όσο και στο σχεδιασμό της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Είναι Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών Παραγωγής &Διοίκησης και έχει διατελέσει Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος / Τμήμα Δυτικής Κρήτης.

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

 

Γιαρέντης Ιωάννης

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΑΔΜΗΕ.

YIARENTHS_170Additionally, he is an L3 fellow member of the Chartered Institute of Purchasing and Supply in the UK.

He is currently the Chairman of the Board and CEO of IPTO S.A. and also a member of the BoD of Entso-E, GA Med-TSO, CASC and CAO-SAC.

Prior to his current position, he held the position of Supply Chain Manager for Shell Marine Products and Shell Lubricants in Greece.

He has also worked for SIPC (Shell International Petroleum Company) as Global Category Manager and Contracting & Procurement Manager for East Med and EU. He has undertaken several managerial positions in Manufacturing and Supply Chain Operations (covering concurrently HSSE advisory roles), in Quality & Auditing Systems, in Demand Planning &Forecasting, in Supply (Imports and Export)businesses, in Contract Management, in Logistics and Portfolio Management.

He is a certified Quality Auditor by BVQI and Lead Negotiator in high risk/value projects. He has also worked as a professor for the Technological Educational Institute of Chalkis and Athens. Moreover, he is a member of the National Permanent Strategic Committee for Logistics and the Accreditation Logistics Committee, as well as the Committee for the formulation of Strategy and Specifications for large scale Cargo Centers.

 

Κωνσταντίνος Ζωντανός

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.

zontanos_170Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με ειδίκευση στους φορείς και συστήματα ψηφιακής μετάδοσης στο Polytechnic Of Central London.

Από το 1980 έως το 1986 ήταν επιβλέπων Μηχανικός σε έργα Αστικών και Υπεραστικών Δικτύων και από το 1986 έως το 1996 ήταν Μηχανικός μελετών επεκτάσεων Αστικών και Υπεραστικών Δικτύων. Από το 1996 έως το 1998 ήταν στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Επενδύσεων και επιβλέπων Μηχανικός (SITE MANAGER) στα έργα Λιθουανίας και Γεωργίας.

Από το 1998 έως το 2003 ήταν στέλεχος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Ομίλου Ο.Τ.Ε. με ειδικότητα στον σχεδιασμό Δικτύων Κορμού και πολυπλεξίας. Τα 2003 συμμετείχε στην ομάδα σχεδιασμού τηλεοπτικών μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων με ειδικότητα τον σχεδιασμό Ολυμπιακών Δακτυλίων.

Από το 2006 έως το 2011 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Θυγατρικής εταιρείας κατασκευών Ο.Τ.Ε. HELLASCOM με ειδίκευση στα έργα υποδομών Ο.Τ.Ε., δικτυακών έργων Ο.Τ.Ε., δομημένης καλωδίωσης, μικροκυματικών ζεύξεων, ζεύξεων wifi και wimax, μητροπολιτικών δικτύων και Έξυπνων Οικισμών. Από το Μάρτιο του 2013 έως το Σεπτέμβριο 2014 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε.

Για 10 συνεχή χρόνια είχε αναλάβει την εξειδικευμένη Επιμόρφωση στελεχών (Σεμινάριο επιμόρφωσης τηλεπικοινωνιακών στελεχών, Σεμινάριο επιμόρφωσης στελεχών στους φορείς και συστήματα πολυπλεξίας, Επιμόρφωση στελεχών στις Σχολές Προσωπικού ΟΤΕ σε ειδικότητες Αστικών και Υπεραστικών Δικτύων, Επιμορφωτικά Σεμινάρια Μελετών Αστικών και Υπεραστικών Δικτύων) και ήταν μέλος αξιολόγησης σε επιτροπές πιστοποίησης πτυχίων ιδιωτικών ΙΕΚ και μέλος του Γερμανικού VDI (TEE ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ)

 

Δρ. Κυριάκος Λουφάκης

Πρόεδρος ΔΣ Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

kyriakos_Loufakis_SEVE_170Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Είναι πτυχιούχος του Χημικού τμήματος του ΑΠΘ το 1983, MS το 1985, PHD το 1986 από το RENSSELAER POLYTECHNIC INSTITUTE, Troy, Νέα Υόρκη Η.Π.Α. Υπήρξε Ερευνητής στο Institute fur MakromolekurareChemie Uni of Freiburg, Germany 1987-1988.

Ήταν Συνέταιρος στη Δ.Λουφάκης& ΣΙΑ ΕΕ, 1989-1996. Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ, 1996-σήμερα

Έχει λάβει τις παρακάτω διακρίσεις:

Υποτροφία Fulbright 1983-1986 στην διάρκεια των διδακτορικών του σπουδών.
Υποτροφία Alexandervon Humboldt 1987-1988.
Επίσημος προσκεκλημένος για ένα μήνα το 1986 του East China Textile University, Σαγκάη και ManMade FiberInstitute, Πεκίνο Κίνα για σειρά διαλέξεων.
Καταχωρημένος στο Who’s Whoin theWorld και στο Who’s Who in Science and Engineering από την έκδοση του 1996 και μετέπειτα.

Μιλά: Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 15 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Περισσότερες από 30 παρουσιάσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Από το 1990 απασχολείται στην εταιρεία ΛΟΥΦΑΚΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΒΕΕ που ίδρυσε μαζί με τα αδέλφια του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε στην ανάπτυξη νέων προϊόντων (η εταιρεία διαθέτει ένα εξαιρετικό εξοπλισμένο εργαστήριο) και την ανάπτυξη των εξαγωγών στη Βαλκανική και την Μέση Ανατολή εκμεταλλευόμενος την άριστη γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης, αποκτώντας ιδιαίτερη εμπειρία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια εξωστρεφής επιχείρηση στην προώθηση των στόχων της.

Είναι και ήταν μέλος των Δ.Σ των παρακάτω επιχειρήσεων και συλλόγων: Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ (Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος), ReactorATE, Panaroma ΕΠΕ, RigasLabs ΑΕΒΕ, LAHemijaDOO, LBChemicalsLtd, LGHemijaDOO, AdingHellas ΑΒΕΕ, Ιπποκράτης ΑΒΕΕ, Ρέγκλης Γιώργος και Συνεργάτες ΑΕ, Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ, Fulbright.

Το Μάιο του 2014 εκλέχθηκε Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

 

Διονύσιος Χιόνης

Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ.

dionisis_xionis_170phΠτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Μ. Sc. στα διεθνή χρηματοοικονομικά και τραπεζικά, στο Πανεπιστήμιο της Γκλασκώβης Μ.Sc. στα οικονομικά και στο πανεπιστήμιο Strathclyde Ph.D στα οικονομικά.

Έχει εργασθεί επίσης ως ερευνητής στο Ι.Ο.Β.Ε., εμπειρογνώμων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Εχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών (ΟΣΕ, Προαστιακός, Ελληνικό κέντρο επενδύσεων, ΟΠΑΔ)

Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τον προσδιορισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών, τα οικονομικά των χωρών σε μετάβαση, την νομισματική πολιτική, την ελληνική οικονομία και τις οικονομικές κρίσεις και τις κρίσεις χρέους.

Πρόσφατα Βιβλία
Δ. Χιόνης (2013): ‘H Eλληνική Κρίση. Η Περιπέτεια του Χρέους’ Εκδόσεις Παπασωτηρίου.
Δ. Χιόνης (2013): ‘Δυναμικά Mακροοικονομικά Υποδείγματα’ προς δημοσίευση Εκδόσεις Παπασωτηρίου.

Μύριαμ Ροντρίγκεζ – Ρουίζ

Διευθύντρια Ανάπτυξης Αιολικών Έργων Rokas Renewables

Rodriguez_170H Μύριαμ Ροντρίγκεζ-Ρουίζ, είναι Μηχανικός Βιομηχανίας με σπουδές σε Ισπανικό Πανεπιστήμιο, κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα και είναι μέλος του ΤΕΕ από το 1999.

Είναι υπήκοος Ισπανίας και μητέρα τριών παιδιών, εργάζεται στην Ελλάδα στον χώρο της ενέργειας από το 1997 και έχει συνεργαστεί στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) καθώς και σε άλλες εταιρίες του ιδιωτικού τομέα. Το 1999 εξετέλεσε Διευθύντρια Επιχειρηματικών Έργων στον όμιλο Gamesa και το 2000 σύστησε την Γκαμέσα Ενεργειακή Ελλάς στην Ελλάδα.

Από το 2007 έγινε Διευθύντρια Ανάπτυξης Αιολικών Έργων στην εταιρεία Rokas Renewables του ισπανικού ομίλου Iberdrola. Είναι μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) από το 2000 και μέλος ΔΣ από το 2007. Η Μύριαμ έχει συμμετάσχει στην ίδρυση του Ελληνοϊσπανικού Εμπορικού Επιμελητήριο και από το 2011 είναι ενεργό μέλος ΔΣ.

 

Λεωνίδας Μπακούρας

mpakouras2_170Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής

& Διευθυντής Επιχειρησιακών Δραστηριοτήτων

ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

 

 

 

 

Δρ. Κίμων Στεριώτης

Δημοσιογράφος – Οικονομολόγος

stergiotis_170ΔΙΔΑΚΤΩΡ Μακροοικονομικής Πανεπιστημίου Aix Marseille III, πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας βιβλίων και μελετών για οικονομική ανάπτυξη, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, risk management κλπ.

Από το 2006 εργάζεται στη ΔΕΗ ως Διευθυντής Επικοινωνίας.

Έχει διατελέσει: διευθυντής σύνταξης και αρχισυντάκτης της «Ναυτεμπορικής», συνεργάτης, αρθρογράφος κλπ στις εφημερίδες «Κέρδος», «Επενδυτής», «Χώρα», «24 Ωρες», στο περιοδικό «Επίκαιρα» κλπ.

Επίσης, ως συνεργάτης έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ), Aix Marseille III, FACO Παρισίων, κλπ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ με ενεργό συμμετοχή σε συνδικαλιστικά θέματα των δημοσιογράφων.

 

Ευάγγελος – Άγγελος Πετρόπουλος

Δικηγόρος, Οικονομολόγος, Αντιπρόεδρος ΙΕΑ.

petropoulos_170ΣΠΟΥΔΕΣ: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ ) Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Πολιτικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Νομικής

ΓΛΩΣΣΕΣ Αγγλικά

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Τακτικό Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οικονομολόγων – Δικηγόρων (IFA)
Τακτικό Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δικηγόρων (UAE)
Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Μελετών Φορολογικού Δικαίου

ΜΕΛΕΤΕΣ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Πρώτη μελέτη εφαρμογής stock – options στην Ελλάδα
Μελέτη για εικονικά και πλαστά Τιμολόγια
Σημαντικός αριθμός Δημοσιεύσεων σε Οικονομικές Εφημερίδες και κλαδικά περιοδικά φορολογικού δικαίου

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Ιδρυτής και επικεφαλής της Δικηγορικής Εταιρίας «Α. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» που
αποτελείται από 20 άτομα (Δικηγόροι , Φοροτεχνικοί, Συμβολαιογράφοι, κλ.π )

Η Δικηγορική Εταιρία παρέχει τις συμβουλές της σε μόνιμη βάση σε περισσότερες από 60 επώνυμες εταιρίες Ελληνικές και ξένες , εισηγμένες και μη σε Χρηματιστήρια .

1982 – 1983: Διετέλεσα Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής
Βιομηχανίας (ΕΑΒ)

1986 – 1987: Διετέλεσα Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Βιομηχανίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΜΜΕΧ

1987 – 1988: Διετέλεσα Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ακτοπλοΐας 2001 – 2009
Διετέλεσα Νομικός Σύμβουλος του ΟΤΕ (Θέματα Χρυσού Οδηγού)

2008-2009: Διετέλεσα Νομικός Σύμβουλος της Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.)

2009-2011: Διετέλεσα Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, συμμετέχοντας στη διαδικασία διεξαγωγής δημοπρασιών ρύπων μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων μου επιμελήθηκα τον νομικό σχεδιασμό καθώς και την εκπόνηση του σχεδίου λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΠΟΣ ΑΕ., καθώς και της ίδρυσης του φορέα για την έρευνα Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως, συμμετείχα στην νομική διαδικασία του διαγωνισμού μίσθωσης σε ιδιώτη του Λιγνιτωρυχείου της Βεύης, και παρείχα συμβουλευτικές υπηρεσίες για την διαμόρφωση του Νόμου του ΥΠΕΚΑ για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων των κτιρίων της χώρας.

2010-2011: Διετέλεσα Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ.

2013 έως τώρα: Τελώ Νομικός Σύμβουλος της Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.)

 

Δημήτριος Λακασάς

Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε. (ΑΖΚ).

lakasas2_170Γεννήθηκε στις 14.04.1973 στον Κολινδρό Πιερίας. Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε. (ΑΖΚ). Η ΑΖΚ είναι ο φορέας σχεδιασμού, διαχείρισης και υλοποίησης της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης. Η Ζώνη Καινοτομίας είναι μια περιοχή που προσφέρεται για την εγκατάσταση καινοτόμων επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων με καινοτομικές δράσεις που αξιοποιούν τις συνέργειες και ένα προνομιακό σύστημα κινήτρων και μέτρων για να αναπτυχθούν, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.

Πρόεδρος της Olympia Electronics A.E., η οποία ιδρύθηκε το 1979 και απασχολεί συνολικά 150 εργαζόμενους. H εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία αιχμής, τη καινοτομία, την ποιότητα και την υψηλή αξία σε σχέση με την τιμή των προϊόντων που παράγει. Αποτελεί τη μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική παραγωγική μονάδα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα και μία από τις δέκα μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η κύρια δραστηριότητα της είναι η ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας με δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 72 χώρες του εξωτερικού.

Παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ο κ. Λακασάς έχει διατελέσει:

Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.)
Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων Βιοτεχνών Παραγωγής Ηλεκτρολογικού Υλικού (Π.Σ.Β.Β.Π.Η.Υ.)
Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.)
Μέλος Γ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.)
Μέλος Δ.Σ, ΕΔΑΠ / ΤΠΘ ΑΕ
Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικής Ανάπτυξης Πιερίας (Ι.Σ.Α.Π.)

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Μ.Β.Α. στη Διοίκηση επιχειρήσεων (UNIVERSITY OF SHEFFIELD) με προπτυχιακές σπουδές (Bachelor) στον τομέα των Οικονομικών και του Marketing (CITY COLLEGE – UNIVERSITY OF SHEFFIELD).

Έχει στο ενεργητικό του συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις σε οικονομικό και κλαδικό τύπο.

 

Δρ. Κυριακή Καρακίτσου

Αν. Διευθύντρια Δραστηριοτήτων Εμπορίας Φυσικού Αερίου, ΔΕΠΑ ΑΕ.

karakitsou_170Η Κυριακή Καρακίτσου είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, έχει τον τίτλο του Διδάκτορα από το ίδιο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ε.Ι.ΧΗ.Μ.Υ.Θ. Πατρών.

Εργάστηκε για επτά συνεχή έτη σε εταιρείες ιδιωτικού τομέα, κυρίως ως μηχανικός πωλήσεων σε συστήματα βιομηχανικών εφαρμογών σύγχρονης τεχνολογίας και ως μηχανικός αυτοματισμού και οργάνων σε συστήματα παρακολούθησης κι ελέγχου εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Από το έτος 2000 εργάζεται στη ΔΕΠΑ, σε διάφορες θέσεις της εμπορικής διεύθυνσης. Το έτος 2007 έγινε Δ/ντρια Marketing και από το έτος 2010 έχει τον τίτλο της Αναπληρώτριας Δ/ντριας Δραστηριοτήτων Εμπορίας Αερίου. Είναι υπεύθυνη για τον εμπορικό σχεδιασμό και την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, την τιμολογιακή διαχείριση των συμβάσεων πώλησης και την ανάπτυξη και διαμόρφωση νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Εκπροσωπεί τη ΔΕΠΑ στην παγκόσμια ένωση εταιρειών αερίου και λαμβάνει μέρος σε διεθνείς συγκεντρώσεις και ομάδες εργασίας σε θέματα φυσικού αερίου.

Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία κι έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια.

 

Αναστάσιος Τζήκας

Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ).

tzikas_170Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1958 και αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και του Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης Α.Ε.».

Επίσης είναι Πρόεδρος Δ.Σ. της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης – HELEXPO Α.Ε. Είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), του οποίου υπήρξε πρόεδρος για περισσότερα από 15 χρόνια.

Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της Singular Software A.E. στην οποία διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος 1987-2004 και Πρόεδρος του ΔΣ μέχρι το 2005.

Στη διάρκεια της περιόδου αυτής υπήρξε επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Singular Bulgaria και Singular Romania 1995-2004, καθώς επίσης και εντεταλμένος σύμβουλος της Delta Singular 2001-2004.

 

Αργύρης Μποτός

Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α.

botos_170Γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας στις 11 Μαΐου 1959 και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αλμυρού το 1977.
Εισήχθη στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών το 1977, με υποτροφία και αποφοίτησε το 1983.

Επαγγελματική Δραστηριότητα
Ασκεί το επάγγελμα του αγρότη στον Αλμυρό Μαγνησίας από το 1986 έως σήμερα.
Ασκεί το επάγγελμα του γεωπόνου υπαλλήλου ΕΛΓΑ από το 2002 έως σήμερα.

Πολιτική-Κοινωνική Δραστηριότητα
1986-2013: Μέλος ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών – ΕΚΟ Γεωτεχνικών.
Αιρετός αντιπρόσωπος Παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας.
Αιρετός αντιπρόσωπος Γενικής Συνέλευσης ΓΕΩΤΕΕ Ελλάδας.
1989-1993: Μέλος Νομαρχιακού Συμβουλίου Μαγνησίας ως εκπρόσωπος ΓΕΩΤΕΕ.
2006-2013: Μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ.
2010-2013: Μέλος Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.
Μέλος Επιτροπής Αναπτυξιακών θεμάτων της ΕΝ.Π.Ε.
Μέλος Επιτροπής Περιβάλλοντος – Γεωργίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Μέλος Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας.
Μέλος Δ.Σ της Δημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΟΘΡΥΣ» του Δ. Αλμυρού.
2010-2013: Μέλος Πολιτικής Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Τομεάρχης του Τομέα εποπτευόμενων Οργανισμών του ΥΠ.Α.Α.Τ. στη Γραμματεία Αγροτικού της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Πολιτευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο Ν. Μαγνησίας στις εθνικές εκλογές Μαΐου κ Ιουνίου του 2012.

 

Δρ. Νίκος Παπαδάκης

Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΑΘ Α.Ε.

papadakis_170Χημικός – αναπλ. καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ.

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Πτυχιούχος χημικός του ΑΠΘ (1977), αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ από το 2009.

Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης (1982 – 1986).

Βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης (1989 – 1993). Πρόεδρος στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (1993 – 1996).

Από το Δεκέμβριο του 2009 είναι διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. και από το Δεκέμβριο του 2012 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε.

 

Ξανθός Χύτας

Δημοσιογράφος.

xanthos_170Δημοσιογραφεί από το 1988. Το 1991 εντάχθηκε στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση την οποία υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Το 2006 κατέθεσε μελέτη για το πρώτο ραδιόφωνο εθνικών. Από το 2007 έως το 2011 υπήρξε Διευθυντής στα Ραδιόφωνα της ΕΡΤ3. Είναι ανταποκριτής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη από το 2004 έως σήμερα.

Λαμπρή παρουσία στα κοινωνικά ζητήματα με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για το περιβάλλον αλλά και για την καμπάνια για την οδική ασφάλεια σε συνεργασία με το υπουργείο μεταφορών.

Το 2009 έλαβε τιμητική διάκριση από την Αστυνομική Διεύθυνση του Κιλκίς για την γενική του συνδρομή στα θέματα οδικής ασφάλειας.

 

Αλέξανδρος Ι. Γιαννέλος

Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ).

giannelos_acci_170_2Έχει διατελέσει Διευθυντής Ποιότητας & Οργάνωσης, Εμπορικός Διευθυντής Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ.

Μέλος Δ.Σ. ΔΕΣΦΑ ΑΕ, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών και Διευθυντής Πωλήσεων σε μεγάλη Βιομηχανική εταιρεία.

Είναι Υπ. Διδάκτωρ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με σπουδές στη Σχολή Δημόσιας Υγιεινής (Αθηνών), στη Θεολογική Σχολή (Αθηνών) και στη Σχολή Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων (Msc) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.